Gillis löv startade revolutionen med möbler levererade i tunna paket

När designen Gills Lundgren inte fick in bordet han ritat i bilen tog han helt sonika en såg och kapade av dem och lade dem vid sidan. Ingvar Kamprad gillade tilltaget och enligt legenden var det denna händelse som var upprinnelsen till de platta paketen. Året var 1956.

1978 flyttade Billy hem till var man– och kvinna

Bokhyllan Billy är en av de enklaste produkterna i IKEAs historia. Nyckeln till framgången är enkelheten och dess mångsidighet.
Ursprungsidén kom Gillis Lundgren på redan för 40 år sedan och tecknade ner sin idé på en servett.
15 nya Billy kommer till världen varje minut.

Sitta på Klippan har varit en mjuk historia sedan 1980

Prisvärd modern soffa med rätlinjig form och lågt ryggstöd. Modellen har blivit väldigt populär hos folk och fä, och husdjur. En variant för hunden och katten är faktiskt framtagen.

Poetiskt skön läsning i fåtöljen Poem från 1976

På 1970-talet kom den japanska designern Noboru Nakamura till Sverige för att lära sig mer om skandinaviska möbler. Asien-Sweden fusion när den är som bäst blev en flexibel stol med ett böjd rygg.

Stolen gjordes ursprungligen först som stålram men blev senare bytt till plywood. Stolen döptes om till Poäng. Idag finns det en mängd olika stoppningsalternativ, och finns även i en gungstolsversion.

Stadig Ivar vi litat på i 50 år

Det ultimata modulära lagringssystemet Ivar finns i olika former och storlekar. Det kan enkelt anpassas genom att fästa olika skåp, hyllor och lådor. Önskas annan färg får man måla själv.