+46 8 410 228 88

– Vintergäck och snödroppar tittar upp samtidigt som snön drar sig tillbaka. Sen är det snart dags för krokus, kungsängsliljor och de allra första tulpanerna. Gå ut och njut av dem ofta, för denna ljuvliga tid är snart förbi! Ta gärna några foton på rabatten som minne när du ska sätta ut nya lökar till hösten.
Det skriver Blomsterlandet på sin hemsida. Mars betyder vårvinter och enligt kalendern är dags att börja peta i rabatter och balkonglådor.

Här några saker du kan göra nu: Hög tid att sätta tomatfrön, chili och lök inomhus (se bild). Var inte för snabb med att röja rabatterna. Fjolårsriset skyddar perennerna från såväl kalla nätter som den förrädiska vårsolen. Men har du haft fördrivna vårlökar i kruka inomhus kan du gräva ner dem så snart tjälen gått ur jorden.
Börja gödsla dina krukväxter. En halv dos brukar vara lagom i början.Kalka gräsmattan, gärna ovanpå den sista snön.
Nu är det dags för den årliga beskärningen av dina äppleträd.

Har du gamla pelargoner som står och stampar kan du klippa ner dem och ta sticklingar. Klipp av en 8-10 cm lång stjälk, snitta den med en vass kniv och stick ner sticklingen i en kruka med jord. Sätt en plastpåse över som ”miniväxthus”. Även många andra krukväxter kan förökas genom sticklingar. Prova!

Share This