+46 8 410 228 88

I ett litet rött trähus i Enskede bor kläddesignern Christopher Bastin. Här lagar han sin favoritmat – grytan shakshuka.
– Det är lite cowboykäk, man kan äta direkt ur grytan med bröd. Det är en enkel rätt, inte så komplicerade moment – om man lägger en massa kärlek och inte har för bråttom så blir det mycket smak trots få ingredienser.
– Goffigt, skitbra bakismat men dessutom rätt nyttigt, säger han till tidningen Café.

Men kanske blir den lilla stugan ett museum i framtiden. Här bor nämligen en av Sveriges värsta jeansnördar. Kläder har alltid spelat stor roll för Christopher Bastin, både i jobbet och privat. Med en passion för denim har han samlat på sig över 150 plagg – och fler blir det.
– Nätet har gjort samlandet möjligt, i allra högsta grad.

När Christopher Bastin, 45, var liten jobbade hans mormor för Dior på det klassiska varuhuset NK, Nordiska Kompaniet. I hennes garderob kunde Christopher flanera bland fina plagg och produkter – och där någonstans föddes hans passion för samlandet.
– Hon hade en magisk samling klänningar, förpackningar och annat tjusigt i en speciell garderob med ett stort handtag i Baccarat-kristall. Jag älskade att rumstera omkring där, säger Christopher till Expressen och fortsätter:
– Farfar och farmor växte upp i Ryssland och var konstnär respektive fotograf och hade mycket roliga och annorlunda grejer hemma. Jag antar att jag växte upp med samlingar omkring mig.

Och i en röd liten stuga i Enskede börjar nu samlingen av jeans växa innehavaren över huvudet.

Share This