+46 8 410 228 88

Bostadsrättspriserna i riket som helhet steg 1 procent i augusti jämfört med föregående månad. Villapriserna var oförändrade.

Enligt Svensk Mäklarstatistik har det skett ett trendbrott på marknaden för bostadsrätter, där priserna nu även vänt upp i Stor-Stockholm samtidigt som omsättningen är god i förhållande till marknaden. Visserligen säljs det något färre bostadsrätter än i fjol, med det var samtidigt ett rekordår.

“Det tycks vara ett trendbrott på bostadsrättsmarknaden, där det nu går upp även i Stockholms län, som står för 40 procent av alla försäljningar av bostadsrätter i Sverige. I Stor-Göteborg och Stor-Malmö har vi sett den tendensen tidigare, nu verkar även Stockholm bryta den negativa trenden med en sidledes marknad”, säger Per-Arne Sandegren, analyschef vid Svensk Mäklarstatistik.

Hos Mäklarstatistik kan du själv kolla hur prisbilden ser ut hemma hos dig.

LÄS MER >>>

Stabilt utbud i början av hösten.

…. och utbudet av lediga bostadsrätter har planat ut

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet har varit i stort sett stabilt de senaste fyra veckorna.

“Förra året fortsatte utbudet att öka en bit in på hösten, nu ser vi i stället en hyfsat platt kurva den senaste tiden. Det speglar också ganska bra den övergripande bilden att vi ser tydliga tecken på en stabilisering på marknaden. Man ska dock ha med sig att det fortsatt är ett högt utbud ur ett historiskt perspektiv”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Den senaste veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 11 procent högre än motsvarande vecka i fjol. Ökningstakten har krympt de senaste veckorna när utbudet i år planat ut medan det ökade motsvarande period i fjol.

I landet som helhet är utbudet fortsatt större än i fjol, men i Stockholms län var utbudet förra veckan lika stort som under motsvarande vecka 2017 och i Stockholms innerstad är utbudet lägre än i fjol.

LÄS MER >>>

Share This