+46 8 410 228 88

Den senaste månaden ökade villapriserna i riket med 1 procent medan bostadsrättspriserna var oförändrade. Jämfört med för ett år sedan har priserna på villor ökat med +1% medan bostadsrätter ökat med 4 procent, det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Enligt Valueguard har det varit en stabil sommar på bostadsmarknaden, med relativt små prisrörelser. Bostadspriserna har stigit det senaste året och fortsatte uppåt i våra storstäder under sommaren. Bostadsrättspriserna gick i juli upp med 0,7 procent medan villapriserna backade med 0,9 procent. I våra tre storstäder – Stockholm, Göteborg och Malmö – gick priserna upp över hela linjen i juli.

Valueguard har även undersökt prisutvecklingen på bostadsrättsmarknaden under första halvan av augusti i Stockholm och Göteborg. I Göteborg stiger priserna med 1 procent medan de står still i Stockholm.

Valueguard noterar att villapriserna går ned i riket i juli, trots att de stiger i alla tre storstäder. Detta förklaras av att den fjärde komponenten i villaindex för riket, villaindex för medelstora städer, faller hela 3,2 procent i juli.

LÄS MER >>>

Share This